Luftvärmepump - Massor med information om LuftvärmepumparTest av luftvärmepumpar

Test Luftvärmepump

När man ska testa en luftvärmepump måste detta göras under rätt förhållanden och temperaturer. En luftvärmepump som fungerar bra i Tyskland kanske inte alls fungerar i våra lite kallare klimat. Som konsument är det mycket svårt att avgöra hur bra en luftvärmepump kommer att fungerar innan den installeras och testas. Att köpa en billig luftvärmepump som inte är testad kan därför bli en mycket dyr affär och kanske rent av marknadens dyraste fläkt.Värmepumpstest

Värmepumpstest

Energimyndigheten låter varje år testa ett antal olika luft-luftvärmepumpar och andra värmepumpar. De som utför testningen av luftvärmepumparna är SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut i Borås. SP har tagit fram en gedigen process som de följer vid test av alla värmepumpar och luftvärmepumpar.

Innan du bestämmer dig för vilken värmepump du ska köpa bör du definitivt läsa igenom ett antal olika tester av luftvärmepumpar eftersom detta kommer bli en kompis som du lever tillsammans med i 10-20 år. Några bra sidor om oberoende tester av värmepumpar hittar du här: